20/10/2018
JANGAN KLIK KALAU DAH KURUS!
APA ITU HALIA BENTONG?
Sejenis tanaman rizom yang ditanam di tanah tinggi bersuhu sejuk.
================================
KELEBIHAN BERBANDING HALIA BIASA
================================
🥇Rasanya lebih pedas, penggunaan hanya separuh daripada halia biasa.
🥇Urat/serabut lebih halus.
🥇Lebih tinggi serat.
🥇Lebih tinggi kandungan air.
********************************
KHASIAT HALIA BENTONG
********************************
💯Membantu menghadamkan makanan.
💯Mengawal hati supaya tidak sejuk dan sentiasa basah💯Menghilangkan kesejukan yang ada pada buahan dan makanan yang dimakan.
💯Mengatasi masalah sembelit. Punca utama sembelit adalah angin dalam badan, abdominal cramp dan perut kembung. Kalau sembelit, memang susah berat badan nak turun.
💯Mengurangkan kentut f***j yang kerap dialami wanita yang telah berkahwin.
💯Membuang angin dan toksin dalam badan secara semulajadi.
💯Melangsingkan tubuh badan. Ini semua orang tau tapi tak sempat nak hiris halia pagi2.
Halia Bentong ada dijual di Pasar Borong NSK dan Jaya Grocer. Tapi kena rajin hiris pagi2, rendam dalam air dan minum. Kalau nak lebih mudah, boleh dapatkan serbuk halia bentong. Produk ini 100% halia bentong organik. Diproses dengan teknologi untuk dijadikan serbuk tanpa menghilangkan khasiat dan kebaikannya.
AMALAN ZISS:
Minum 3x sehari sebelum makan. Ternyata minuman ini mampu mengurangkan selera makan ziss. Ziss turun 5kg dalam masa kurang sebulan. Masih banyak yang perlu diturunkan sebab berat ideal ziss 50kg. Tapi ziss bersyukur daripada 70kg, sekarang 65kg sahaja. Ziss akan update progress dari masa ke semasa.
UNTUK YANG NAK MENCUBA, boleh wasap sis www.wasap.my/60129609048.
Harga tak mahal. RM45 untuk 3 botol (bekalan sebulan). Dah termasuk postage. Ziss nak semua rasa kebaikan halia bentong. Bukan berpaksikan keuntungan semata-mata.