08/09/2021
Kanser
Semua manusia mempunyai sel2 rosak yg boleh menjadi pencetus kanser yg terjadi pada setiap hari.
Sy, anda dan semua manusia mempunyai sel2 pencetus kanser, namun ianya akan dimusnahkan olh tentera2 sel2 imun kita selagi imun kita masih BIJAK dalam mengenalinya dan KUAT dalam mengatasinya.
Apabila sistem imun semakin melemah dan semakin hilang daya mengenali, maka sel2 kanser akan MEMBIAK BERLIPAT-LIPAT KALI GANDA sehingga kita disahkan ada kanser! Padahal kita memang selamanya ada sel2 kanser.
90% manusia yg mengalami kanser stage 3 & 4, walaupun mengambil rawatan kemo dan radio therapy akan berakhir dengan kematian.
Maka kita yg diberi akal ini, janganlah lokek utk invest pada kesihatan sistem imun semasa kita masih sihat.
Jangan tunggu dah sakit baru kita nak sibuk cari ubat, kerana bila dah sakit, walaupun kita makan lebih banyak ubat, belum tentu penyakit akan sembuh!
Kajian menunjukkan bahawa 62% manusia yg sangka mereka sedang sihat, sebenarnya sedang sakit, tetapi mereka tak perasan kerana penyakit belum menunjukkan dirinya.
Penyakit sudah bersarang bertahun-tahun dalam badan, tetapi kita sangka kita sihat! Maka bg org2 yg lokek utk keluar wang utk invest pada kesihatan akan menanggung padahnya!
Mereka akan menanggung kesengsaraan penyakit. Mereka akan menanggung kos yg tinggi dalam perawatan penyakit. Dan ramai yg tidak dapat diselamatkan walaupun sudah habis wang yg banyak dalam perawatan.
Transfer Factor bukanlah produk penyambung nyawa manusia dan ia juga tidak menjamin kesembuhan dari penyakit.
Kita mengambilnya kerana ia adalah TERBAIK dari segala suplemen yg ada di pasaran. Maka jika kita ditakdirkan tidak sembuh atau meninggal dunia, kita tidak kesal kerana kita sudah berusaha yg terbaik.
Yg menyembuhkan penyakit hanya Allah! TF hanya menjadi asbab! Dan kita juga telah pilih asbab yg terbaik!
Biarkan malaikat izrail buat kerjanya sebagai pencabut nyawa,…
Kita yg makan TF ni setiap hari, juga akan menemui ajal pada suatu masa nanti. Cuma kita mahu mati dalam keadaan sihat, tenang, gembira dan tidak menyusahkan keluarga dan tidak meninggalkan beban hutang bil2 hospital pada keluarga.
Fahamkan betul2 supaya anda semua tidak jatuh ke lembah syirik! Bukan TF yg mengubati. Bukan TF yg menyambung nyawa. Bukan TF yg mengambil nyawa. Namun kita dituntut utk berusaha dan menggunakan yg terbaik utk kehidupan kita.
Sesiapa yg hakikat dirinya mengatakan TF telah menyembuhkan penyakitnya atau kerana makan TF, seseorang itu telah mati, maka ia sudahpun berlaku SYIRIK dan menyekutukan Allah.
Sampai masa nak mati, kita semua akan mati! Buat masa ini, nikmatilah kesihatan, jagalah kesihatan dengan sebaik-baiknya dengan izinnya…. Aamiinn..🌸
Kredit *Tuan Sadik Din*