Petua Dunia Herb's

Petua Dunia Herb's Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Petua Dunia Herb's, Medical and health, Perlis.

Memang betul POKOK TEBU GAJAH mempunyai khasiat untuk stabilkan gula dan mengaktifkan pankreas yg rosak Syukur Alhamduli...
15/09/2022

Memang betul POKOK TEBU GAJAH mempunyai khasiat untuk stabilkan gula dan mengaktifkan pankreas yg rosak
Syukur Alhamdulillah apa yg diusahakan menjadi dan bermanfaat pada org lain..
Macam beberapa org ni kongsi hasil mereka amalkan minum jus jadi
Arra Othman: Alhamdulillah, dah cuba mmg bgus, baru mkn 5 peket, kencing manis 17 turun jadi 13.. sya akan minum sampai bacaan stabil.. (rujuk gambar)
Ude Che Kha: Alhamdulillah syukur kepada yg memberi peluang kepada saya untok mencuba jus jadi. Gula turun badan ringan. Jiwa tenang Alhamdulillah syukur kepada Allah.. (rujuk gambar)
Suhana Mohd Shaharuddin: Saya dah 5 hari minum jus ni.. rasa kebas dah semakin kurang.. Alhamdulillah menjadi dengan saya k*t.. (rujuk gambar)
Cara pengambilan p**a mudah je, minum 1 sachet setiap pagi.. 5-6 hari insyaAllah dah boleh rasa perubahan.. takda rasa lenguh2, jarang buang air, mata kabur makin jelas dan bacaan gula makin turun sedikit demi sedikit
Kalau ada yg berminat nak dapatkan jus jadi ni, tekan je Iink wasap dibawah.. kami akan bantu
KIik sini - https://hi.jomwasap.my/HQ_JUSJADI
KIik sini - https://hi.jomwasap.my/HQ_JUSJADI
Pengguna yg dah amalkan boleh kongsikan pengalaman anda di ruang komen ye 🌹

Kebaikan Tebu Gajah untuk Pesakit Kencing Manis Tebu dikenal sebagai tanaman yang memiliki kandungan gula tinggi yang di...
06/09/2022

Kebaikan Tebu Gajah untuk Pesakit Kencing Manis

Tebu dikenal sebagai tanaman yang memiliki kandungan gula tinggi yang disimpan pada batangnya. Ada juga jenis tebu yang memiliki struktur tanaman berbeza dengan tebu yang banyak dikenal oleh masyarakat, yakni tebu gajah. Tidak mirip dengan tanaman tebu, tebu gajah lebih sama dengan tanaman puteri semalu. Walaupun memiliki bentuk tanaman yang berbeza dengan tebu batang, tanaman yang memiliki nama latin Albizia myriphilla ini juga memiliki kandungan air gula di dalamnya sekitar 20%.

Kandungan Tebu Gajah

Tebu gajah memiliki kandungan air gula 20% di dalamnya, serta memiliki kandungan kimia lainnya. Beberapa kandungan dalam tebu gajah diantaranya saccharant, vitamin B, asam lemak, dan octacosanol. Selain memiliki rasa yang manis, tebu gajah memiliki beberapa manfaat untuk kesihatan. Walaupun tidak semanis tebu batang, tebu gajah dapat menjadi salah satu tanaman yang menghasilkan gula.

Manfaat Tebu Gajah

Rasa manis dari tebu gajah memang tidak semanis tebu batang yang memiliki kandungan gula cukup tinggi.Tetapi, tebu gajah memiliki berbagai manfaat untuk kesehatan, diantaranya:

1. Sebagai Antidiabetes
Tebu gula memang memiliki kadar gula sebesar 20%, tetapi penggunaan tebu gajah tidak akan menyebabkan kambuhnya penyakit diabetes yang diderita oleh seseorang. Hal ini disebabkan karena adanya kandungan saccharant dalam tebu gajah. Saccharan memiliki sifat antidiabetes, sehingga penggunaan jenis tanaman yang mengandung saccharan, meskipun memiliki kadar gula yang cukup tinggi tetap aman bagi penderita diabetes.

2. Menurunkan Kadar Kolesterol
Selain baik untuk penderita diabetes kerana kandungan saccharantnya, tebu gajah juga baik untuk menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh.Kandungan octacosanol di dalam air tebu gajah, bertindak sebagai alcohol rantai panjang, dimana fungsi alcohol rantai panjang ini bekerja untuk menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh.

3. Melancarkan Peredaran Darah
Kandungan Octacosanol dalam tebu gajah dapat menurunkan kadar kolesterol, termasuk kolesterol yang menempel pada dinding pembuluh darah. Octacosanal menghilangkan plak yang disebabkan penumpukan lemak pada pembuluh darah, sehingga aliran peredaran darah menjadi lancar karena tidak terganggu oleh plak pada dinding pembuluh darah yang dapat melambatkan aliran sirkulasi darah.

𝗠𝗔𝗖𝗔𝗠 𝗠𝗔𝗡𝗔 𝗗𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗝𝗨𝗦 𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗡𝗞𝗔𝗡 𝗕𝗔𝗖𝗔𝗔𝗡 𝗚𝗨𝗟𝗔... Ini adalah soalan yang kerap sangat diterima oleh staff HQ ...
04/09/2022

𝗠𝗔𝗖𝗔𝗠 𝗠𝗔𝗡𝗔 𝗗𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗝𝗨𝗦 𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗡𝗞𝗔𝗡 𝗕𝗔𝗖𝗔𝗔𝗡 𝗚𝗨𝗟𝗔...
Ini adalah soalan yang kerap sangat diterima oleh staff HQ dari psakit kencing manis. Jadi kat sini aimi nak terangkan kepada makcik2 pakcik2 semua atau akak2 abg2 yg ada bacaan gula tinggi.
Pernah tak makcik pakcik akak2 abg2 ada rasa kebas kaki tangan, bdan makin tak btenaga, mata makin kabur, bdan makin kurus dan yg paling ketara sekali kalau luka tu lambat sangat nak sembuh.. ingat ye kalau tak sembuh boleh kena ptong..
Sebenanya bacaan gula tinggi ni disebabkan oleh pankreas dkt dlm bdan kita tak brfungsi untuk hasilkan insulin..
Sebab tu kebanyakkannya psakit KM akhir sekali dktor sarankan untuk suntik insulin asing. Apa tu insulin?? ramai yg tak tahu.. insulin ni adalah insulin asing yg di cipta sama seperti insulin semulajadi, cumanya cara penghasilan orang sihat adalah melalui pankreas tetapi untuk yg ada KM kita perlu suntik secara berasingan. Alaa mcm yg selalu cucuk dekat perut tu. sehari 3 ke 4 kali..
Selain dari insulin, apa lagi yg psakit KM amalkan? mestilah ubat hspital betul tak.. Tapi makcik pakcik akak2 abg2 kena tahu ubat hospital brbentuk kapsul atau pil yang sangat sukar utk di urai. Dan bukan itu shj, tujuannya adalah hanya untuk stabilkan bacaan shj tetapi tidak merawat. Sebab tu psakit KM akan makan ubat seumo hidup..
Jadi dekat sini aimi nak terangkan mcm mana Jus Jadi ni berfungsi..
Tahu tak 𝗣𝗢𝗞𝗢𝗞 𝗧𝗘𝗕𝗨 𝗚𝗔𝗝𝗔𝗛??.. atau nama scientific nya 𝗔𝗹𝗯𝗶𝘇𝗶𝗮 𝗠𝘆𝗿𝗶𝗼𝗽𝗵𝘆𝗹𝗹𝗮.. haa ni lah bahan utama dalam Jus Jadi ni. itu je? tak ada herba atau tumbuhan yg lain ke? Adaaa tapi ini yg 𝗨𝗧𝗔𝗠𝗔. Kenapa ada pokok tebu gajah ni? apa khasiat dia? sabarrr aimi terangkan satu2..
Pokok Tebu Gajah ni dah terbukti banyak khasiat dari banyak hasil kajian, ada di luar negara dan di Universiti tempatan kita pun banyak yg buat kajian. UUM, UPM, USM.. (𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗼𝗸 𝗴𝗮𝗺𝗯𝗮𝗿 𝗸𝗮𝗷𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝗿𝘂𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻)..
Antara khasiat yang paling utama adalah Pokok Tebu Gajah ni ada agen aktif yang boleh merawat KM. Dia ada 𝙖'𝙜𝙡𝙪𝙘𝙤𝙨𝙞𝙙𝙚-𝙞𝙣𝙝𝙞𝙗𝙞𝙩𝙤𝙧 tau.. apa itu Glucoside inhibitor ni? Ini lah yg berfungsi mengawal KM dengan mencegah kenaikan paras gula yg mendadak slps makan.. ataupun nak mudah faham dia adalah perencat glucose. Mungkin ada yg tak tahu glucose tu apa? Glusose ni adalah gula berlebihan dalam badan... so perencat tu adalah dia boleh merencatkan kandungan gula.
Jadi dekat sini, bila pesakit KM minum Jus Jadi, ekstrak herba dari pokok tebu gajah ni akan mengalir dalam badan dan membantu mengaktifkan semula pankreas kita untuk menghasilkan insulin. Dann pada waktu yg sama bacaan gula kita akan normal, dan sistem dalaman atau organ kita akan jadi sihat semula.
Jangan risau,, semua ni ada bukti, aimi boleh kongsikan dekat ruang komen.. jadi jangan la risau nak amalkan.. aimi tak cakap tak boleh amalkan ubat hspital.. boleh.. CUMANYA kami menjumpai alternatif perubatan secara tradisional yg Insha Allah tiada kesan sampingan.. yg pasti bukan brbentuk pil atau kapsul, memang pure cecair dari herba yg direbus..
Itu lah fungsi utama Jus Jadi. Cara penghasilan memang kami menitikberatkan kajian satu2 bahan dan ramuan.. sebab tu yg amalkan Jus Jadi ni banyak bagi feedback positif. Alhamdulillahh..
Okay lah, aimi dah terangkan.. jadi yg nak tahu lagi maklumat lanjut boleh terus berhubung dengan staff aimi sendiri..boleh wasap tekan link di bawah 👇👇
https://hi.jomwasap.my/pm_nakjusjadi
https://hi.jomwasap.my/pm_nakjusjadi
Pesakitt KM memang aimi sarankan untuk amalkan Jus Jadi.. Insha Allah jika konsisten dan kuantiti yg cukup.. bacaan gula akan turun, badan akan kembali shatt. Ikhtiar sambil berdoa insha Allah.. Allah akan kabulkan..

𝗠𝗔𝗖𝗔𝗠 𝗠𝗔𝗡𝗔 𝗗𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗝𝗨𝗦 𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗡𝗞𝗔𝗡 𝗕𝗔𝗖𝗔𝗔𝗡 𝗚𝗨𝗟𝗔...  𝗜𝗻𝗶 𝗮𝗱𝗮𝗹𝗮𝗵 𝘀𝗼𝗮𝗹𝗮𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗲𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗮𝗻𝗴𝗮𝘁 𝗱𝗶𝘁𝗲𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗳 𝗛𝗤...
04/09/2022

𝗠𝗔𝗖𝗔𝗠 𝗠𝗔𝗡𝗔 𝗗𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗝𝗨𝗦 𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗡𝗞𝗔𝗡 𝗕𝗔𝗖𝗔𝗔𝗡 𝗚𝗨𝗟𝗔...
𝗜𝗻𝗶 𝗮𝗱𝗮𝗹𝗮𝗵 𝘀𝗼𝗮𝗹𝗮𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗲𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗮𝗻𝗴𝗮𝘁 𝗱𝗶𝘁𝗲𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗳 𝗛𝗤 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗽𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗸𝗲𝗻𝗰𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗶𝘀. 𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗸𝗮𝘁 𝘀𝗶𝗻𝗶 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝗻𝗮𝗸 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗽𝗮𝗱𝗮 𝗺𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸𝟮 𝗽𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸𝟮 𝘀𝗲𝗺𝘂𝗮 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗮𝗸𝗮𝗸𝟮 𝗮𝗯𝗴𝟮 𝘆𝗴 𝗮𝗱𝗮 𝗯𝗮𝗰𝗮𝗮𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗮 𝘁𝗶𝗻𝗴𝗴𝗶.
𝗣𝗲𝗿𝗻𝗮𝗵 𝘁𝗮𝗸 𝗺𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸 𝗽𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸 𝗮𝗸𝗮𝗸𝟮 𝗮𝗯𝗴𝟮 𝗮𝗱𝗮 𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗸𝗲𝗯𝗮𝘀 𝗸𝗮𝗸𝗶 𝘁𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻, 𝗯𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝘁𝗲𝗻𝗮𝗴𝗮, 𝗺𝗮𝘁𝗮 𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻 𝗸𝗮𝗯𝘂𝗿, 𝗯𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻 𝗸𝘂𝗿𝘂𝘀 𝗱𝗮𝗻 𝘆𝗴 𝗽𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗲𝘁𝗮𝗿𝗮 𝘀𝗲𝗸𝗮𝗹𝗶 𝗸𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗹𝘂𝗸𝗮 𝘁𝘂 𝗹𝗮𝗺𝗯𝗮𝘁 𝘀𝗮𝗻𝗴𝗮𝘁 𝗻𝗮𝗸 𝘀𝗲𝗺𝗯𝘂𝗵.. 𝗶𝗻𝗴𝗮𝘁 𝘆𝗲 𝗸𝗮𝗹𝗮𝘂 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝗲𝗺𝗯𝘂𝗵 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗸𝗲𝗻𝗮 𝗽𝘁𝗼𝗻𝗴..
𝗦𝗲𝗯𝗲𝗻𝗮𝗻𝘆𝗮 𝗯𝗮𝗰𝗮𝗮𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗮 𝘁𝗶𝗻𝗴𝗴𝗶 𝗻𝗶 𝗱𝗶𝘀𝗲𝗯𝗮𝗯𝗸𝗮𝗻 𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗽𝗮𝗻𝗸𝗿𝗲𝗮𝘀 𝗱𝗸𝘁 𝗱𝗹𝗺 𝗯𝗱𝗮𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗿𝗳𝘂𝗻𝗴𝘀𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗵𝗮𝘀𝗶𝗹𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻..
𝗦𝗲𝗯𝗮𝗯 𝘁𝘂 𝗸𝗲𝗯𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗸𝗮𝗻𝗻𝘆𝗮 𝗽𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗞𝗠 𝗮𝗸𝗵𝗶𝗿 𝘀𝗲𝗸𝗮𝗹𝗶 𝗱𝗸𝘁𝗼𝗿 𝘀𝗮𝗿𝗮𝗻𝗸𝗮𝗻 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗶𝗸 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻 𝗮𝘀𝗶𝗻𝗴. 𝗔𝗽𝗮 𝘁𝘂 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻?? 𝗿𝗮𝗺𝗮𝗶 𝘆𝗴 𝘁𝗮𝗸 𝘁𝗮𝗵𝘂.. 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻 𝗻𝗶 𝗮𝗱𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻 𝗮𝘀𝗶𝗻𝗴 𝘆𝗴 𝗱𝗶 𝗰𝗶𝗽𝘁𝗮 𝘀𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗲𝗽𝗲𝗿𝘁𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗺𝘂𝗹𝗮𝗷𝗮𝗱𝗶, 𝗰𝘂𝗺𝗮𝗻𝘆𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗻𝗴𝗵𝗮𝘀𝗶𝗹𝗮𝗻 𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗶𝗵𝗮𝘁 𝗮𝗱𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗺𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗮𝗻𝗸𝗿𝗲𝗮𝘀 𝘁𝗲𝘁𝗮𝗽𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘆𝗴 𝗮𝗱𝗮 𝗞𝗠 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗶𝗸 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗯𝗲𝗿𝗮𝘀𝗶𝗻𝗴𝗮𝗻. 𝗔𝗹𝗮𝗮 𝗺𝗰𝗺 𝘆𝗴 𝘀𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂 𝗰𝘂𝗰𝘂𝗸 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗿𝘂𝘁 𝘁𝘂. 𝘀𝗲𝗵𝗮𝗿𝗶 𝟯 𝗸𝗲 𝟰 𝗸𝗮𝗹𝗶..
𝗦𝗲𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻, 𝗮𝗽𝗮 𝗹𝗮𝗴𝗶 𝘆𝗴 𝗽𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗞𝗠 𝗮𝗺𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻? 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶𝗹𝗮𝗵 𝘂𝗯𝗮𝘁 𝗵𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗯𝗲𝘁𝘂𝗹 𝘁𝗮𝗸.. 𝗧𝗮𝗽𝗶 𝗺𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸 𝗽𝗮𝗸𝗰𝗶𝗸 𝗮𝗸𝗮𝗸𝟮 𝗮𝗯𝗴𝟮 𝗸𝗲𝗻𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 𝘂𝗯𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗯𝗿𝗯𝗲𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗸𝗮𝗽𝘀𝘂𝗹 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗽𝗶𝗹 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗮𝗻𝗴𝗮𝘁 𝘀𝘂𝗸𝗮𝗿 𝘂𝘁𝗸 𝗱𝗶 𝘂𝗿𝗮𝗶. 𝗗𝗮𝗻 𝗯𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗶𝘁𝘂 𝘀𝗵𝗷, 𝘁𝘂𝗷𝘂𝗮𝗻𝗻𝘆𝗮 𝗮𝗱𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗵𝗮𝗻𝘆𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗮𝗰𝗮𝗮𝗻 𝘀𝗵𝗷 𝘁𝗲𝘁𝗮𝗽𝗶 𝘁𝗶𝗱𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁. 𝗦𝗲𝗯𝗮𝗯 𝘁𝘂 𝗽𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗞𝗠 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘂𝗯𝗮𝘁 𝘀𝗲𝘂𝗺𝗼 𝗵𝗶𝗱𝘂𝗽..
𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝘀𝗶𝗻𝗶 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝗻𝗮𝗸 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗺𝗰𝗺 𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗻𝗶 𝗯𝗲𝗿𝗳𝘂𝗻𝗴𝘀𝗶..
𝗧𝗮𝗵𝘂 𝘁𝗮𝗸 𝗣𝗢𝗞𝗢𝗞 𝗧𝗘𝗕𝗨 𝗚𝗔𝗝𝗔𝗛??.. 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗻𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰 𝗻𝘆𝗮 𝗔𝗹𝗯𝗶𝘇𝗶𝗮 𝗠𝘆𝗿𝗶𝗼𝗽𝗵𝘆𝗹𝗹𝗮.. 𝗵𝗮𝗮 𝗻𝗶 𝗹𝗮𝗵 𝗯𝗮𝗵𝗮𝗻 𝘂𝘁𝗮𝗺𝗮 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗻𝗶. 𝗶𝘁𝘂 𝗷𝗲? 𝘁𝗮𝗸 𝗮𝗱𝗮 𝗵𝗲𝗿𝗯𝗮 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝘁𝘂𝗺𝗯𝘂𝗵𝗮𝗻 𝘆𝗴 𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗸𝗲? 𝗔𝗱𝗮𝗮𝗮 𝘁𝗮𝗽𝗶 𝗶𝗻𝗶 𝘆𝗴 𝗨𝗧𝗔𝗠𝗔. 𝗞𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗮𝗱𝗮 𝗽𝗼𝗸𝗼𝗸 𝘁𝗲𝗯𝘂 𝗴𝗮𝗷𝗮𝗵 𝗻𝗶? 𝗮𝗽𝗮 𝗸𝗵𝗮𝘀𝗶𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗮? 𝘀𝗮𝗯𝗮𝗿𝗿𝗿 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗮𝘁𝘂𝟮..
𝗣𝗼𝗸𝗼𝗸 𝗧𝗲𝗯𝘂 𝗚𝗮𝗷𝗮𝗵 𝗻𝗶 𝗱𝗮𝗵 𝘁𝗲𝗿𝗯𝘂𝗸𝘁𝗶 𝗯𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸 𝗸𝗵𝗮𝘀𝗶𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗯𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸 𝗵𝗮𝘀𝗶𝗹 𝗸𝗮𝗷𝗶𝗮𝗻, 𝗮𝗱𝗮 𝗱𝗶 𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗱𝗶 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗶 𝘁𝗲𝗺𝗽𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗽𝘂𝗻 𝗯𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸 𝘆𝗴 𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗷𝗶𝗮𝗻. 𝗨𝗨𝗠, 𝗨𝗣𝗠, 𝗨𝗦𝗠.. (𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗼𝗸 𝗴𝗮𝗺𝗯𝗮𝗿 𝗸𝗮𝗷𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝗿𝘂𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻)..
𝘼𝙣𝙩𝙖𝙧𝙖 𝙠𝙝𝙖𝙨𝙞𝙖𝙩 𝙮𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙖𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙪𝙩𝙖𝙢𝙖 𝙖𝙙𝙖𝙡𝙖𝙝 𝙋𝙤𝙠𝙤𝙠 𝙏𝙚𝙗𝙪 𝙂𝙖𝙟𝙖𝙝 𝙣𝙞 𝙖𝙙𝙖 𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙖𝙠𝙩𝙞𝙛 𝙮𝙖𝙣𝙜 𝙗𝙤𝙡𝙚𝙝 𝙢𝙚𝙧𝙖𝙬𝙖𝙩 𝙆𝙈. 𝘿𝙞𝙖 𝙖𝙙𝙖 𝙖'𝙜𝙡𝙪𝙘𝙤𝙨𝙞𝙙𝙚-𝙞𝙣𝙝𝙞𝙗𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙩𝙖𝙪.. 𝙖𝙥𝙖 𝙞𝙩𝙪 𝙂𝙡𝙪𝙘𝙤𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙞𝙣𝙝𝙞𝙗𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙣𝙞? 𝙄𝙣𝙞 𝙡𝙖𝙝 𝙮𝙜 𝙗𝙚𝙧𝙛𝙪𝙣𝙜𝙨𝙞 𝙢𝙚𝙣𝙜𝙖𝙬𝙖𝙡 𝙆𝙈 𝙙𝙚𝙣𝙜𝙖𝙣 𝙢𝙚𝙣𝙘𝙚𝙜𝙖𝙝 𝙠𝙚𝙣𝙖𝙞𝙠𝙖𝙣 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙨 𝙜𝙪𝙡𝙖 𝙮𝙜 𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙙𝙖𝙠 𝙨𝙡𝙥𝙨 𝙢𝙖𝙠𝙖𝙣.. 𝙖𝙩𝙖𝙪𝙥𝙪𝙣 𝙣𝙖𝙠 𝙢𝙪𝙙𝙖𝙝 𝙛𝙖𝙝𝙖𝙢 𝙙𝙞𝙖 𝙖𝙙𝙖𝙡𝙖𝙝 𝙥𝙚𝙧𝙚𝙣𝙘𝙖𝙩 𝙜𝙡𝙪𝙘𝙤𝙨𝙚. 𝙈𝙪𝙣𝙜𝙠𝙞𝙣 𝙖𝙙𝙖 𝙮𝙜 𝙩𝙖𝙠 𝙩𝙖𝙝𝙪 𝙜𝙡𝙪𝙘𝙤𝙨𝙚 𝙩𝙪 𝙖𝙥𝙖? 𝙂𝙡𝙪𝙨𝙤𝙨𝙚 𝙣𝙞 𝙖𝙙𝙖𝙡𝙖𝙝 𝙜𝙪𝙡𝙖 𝙗𝙚𝙧𝙡𝙚𝙗𝙞𝙝𝙖𝙣 𝙙𝙖𝙡𝙖𝙢 𝙗𝙖𝙙𝙖𝙣... 𝙨𝙤 𝙥𝙚𝙧𝙚𝙣𝙘𝙖𝙩 𝙩𝙪 𝙖𝙙𝙖𝙡𝙖𝙝 𝙙𝙞𝙖 𝙗𝙤𝙡𝙚𝙝 𝙢𝙚𝙧𝙚𝙣𝙘𝙖𝙩𝙠𝙖𝙣 𝙠𝙖𝙣𝙙𝙪𝙣𝙜𝙖𝙣 𝙜𝙪𝙡𝙖.
𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝘀𝗶𝗻𝗶, 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗽𝗲𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗞𝗠 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶, 𝗲𝗸𝘀𝘁𝗿𝗮𝗸 𝗵𝗲𝗿𝗯𝗮 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗽𝗼𝗸𝗼𝗸 𝘁𝗲𝗯𝘂 𝗴𝗮𝗷𝗮𝗵 𝗻𝗶 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗮𝗹𝗶𝗿 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗺𝗯𝗮𝗻𝘁𝘂 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗮𝗸𝘁𝗶𝗳𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗺𝘂𝗹𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗸𝗿𝗲𝗮𝘀 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗵𝗮𝘀𝗶𝗹𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻. 𝗗𝗮𝗻𝗻 𝗽𝗮𝗱𝗮 𝘄𝗮𝗸𝘁𝘂 𝘆𝗴 𝘀𝗮𝗺𝗮 𝗯𝗮𝗰𝗮𝗮𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗮 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗻𝗼𝗿𝗺𝗮𝗹, 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗻 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝘀𝗶𝗵𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗺𝘂𝗹𝗮.
𝗝𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗿𝗶𝘀𝗮𝘂,, 𝘀𝗲𝗺𝘂𝗮 𝗻𝗶 𝗮𝗱𝗮 𝗯𝘂𝗸𝘁𝗶, 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗸𝗼𝗻𝗴𝘀𝗶𝗸𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗸𝗮𝘁 𝗿𝘂𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻.. 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝗷𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗹𝗮 𝗿𝗶𝘀𝗮𝘂 𝗻𝗮𝗸 𝗮𝗺𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻.. 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝘁𝗮𝗸 𝗰𝗮𝗸𝗮𝗽 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗮𝗺𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻 𝘂𝗯𝗮𝘁 𝗵𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹.. 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵.. 𝗖𝗨𝗠𝗔𝗡𝗬𝗔 𝗸𝗮𝗺𝗶 𝗺𝗲𝗻𝗷𝘂𝗺𝗽𝗮𝗶 𝗮𝗹𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗳 𝗽𝗲𝗿𝘂𝗯𝗮𝘁𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘆𝗴 𝗜𝗻𝘀𝗵𝗮 𝗔𝗹𝗹𝗮𝗵 𝘁𝗶𝗮𝗱𝗮 𝗸𝗲𝘀𝗮𝗻 𝘀𝗮𝗺𝗽𝗶𝗻𝗴𝗮𝗻.. 𝘆𝗴 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗯𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗿𝗯𝗲𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗽𝗶𝗹 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗸𝗮𝗽𝘀𝘂𝗹, 𝗺𝗲𝗺𝗮𝗻𝗴 𝗽𝘂𝗿𝗲 𝗰𝗲𝗰𝗮𝗶𝗿 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗵𝗲𝗿𝗯𝗮 𝘆𝗴 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗯𝘂𝘀..
𝗜𝘁𝘂 𝗹𝗮𝗵 𝗳𝘂𝗻𝗴𝘀𝗶 𝘂𝘁𝗮𝗺𝗮 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶. 𝗖𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗻𝗴𝗵𝗮𝘀𝗶𝗹𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗺𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗮𝗺𝗶 𝗺𝗲𝗻𝗶𝘁𝗶𝗸𝗯𝗲𝗿𝗮𝘁𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗷𝗶𝗮𝗻 𝘀𝗮𝘁𝘂𝟮 𝗯𝗮𝗵𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝗿𝗮𝗺𝘂𝗮𝗻.. 𝘀𝗲𝗯𝗮𝗯 𝘁𝘂 𝘆𝗴 𝗮𝗺𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗻𝗶 𝗯𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸 𝗯𝗮𝗴𝗶 𝗳𝗲𝗲𝗱𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗽𝗼𝘀𝗶𝘁𝗶𝗳. 𝗔𝗹𝗵𝗮𝗺𝗱𝘂𝗹𝗶𝗹𝗹𝗮𝗵𝗵..
𝗢𝗸𝗮𝘆 𝗹𝗮𝗵, 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝗱𝗮𝗵 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻.. 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝘆𝗴 𝗻𝗮𝗸 𝘁𝗮𝗵𝘂 𝗹𝗮𝗴𝗶 𝗺𝗮𝗸𝗹𝘂𝗺𝗮𝘁 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗲𝗿𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗿𝗵𝘂𝗯𝘂𝗻𝗴 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗳 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝘀𝗲𝗻𝗱𝗶𝗿𝗶..𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘄𝗮𝘀𝗮𝗽 𝘁𝗲𝗸𝗮𝗻 𝗹𝗶𝗻𝗸 𝗱𝗶 𝗯𝗮𝘄𝗮𝗵 👇👇
https://hi.jomwasap.my/PM_HerbaJusJadi
https://hi.jomwasap.my/PM_HerbaJusJadi
𝗣𝘀𝗮𝗸𝗶𝘁 𝗞𝗠 𝗺𝗺𝗴 𝗮𝗶𝗺𝗶 𝘀𝗮𝗿𝗮𝗻𝗸𝗮𝗻 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗮𝗺𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻 𝗝𝘂𝘀 𝗝𝗮𝗱𝗶.. 𝗜𝗻𝘀𝗵𝗮 𝗔𝗹𝗹𝗮𝗵 𝗷𝗶𝗸𝗮 𝗸𝗼𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝗸𝘂𝗮𝗻𝘁𝗶𝘁𝗶 𝘆𝗴 𝗰𝘂𝗸𝘂𝗽.. 𝗯𝗮𝗰𝗮𝗮𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗮 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘁𝘂𝗿𝘂𝗻, 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗺𝗯𝗮𝗹𝗶 𝘀𝗵𝗮𝘁𝘁. 𝗜𝗸𝗵𝘁𝗶𝗮𝗿 𝘀𝗮𝗺𝗯𝗶𝗹 𝗯𝗲𝗿𝗱𝗼𝗮 𝗶𝗻𝘀𝗵𝗮 𝗔𝗹𝗹𝗮𝗵.. 𝗔𝗹𝗹𝗮𝗵 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗯𝘂𝗹𝗸𝗮𝗻..

KHASIAT TURUN TEMURUN & PETUA ORANG LAMA MAMPU KAWAL KENCING MANISIkhtir sebelum terlambat. Risiko penyakit bhaya jika a...
04/09/2022

KHASIAT TURUN TEMURUN & PETUA ORANG LAMA MAMPU KAWAL KENCING MANIS
Ikhtir sebelum terlambat. Risiko penyakit bhaya jika anda abaikan..
Kawal dengan Jus Jadi. Hanya amalkan 1 sachet sehari. Insha Allah berkat ikhtiar yg kami sediakan mampu bantu anda semua.
Nak saya bantu?? Boleh tkan Iink di bawah dan wasap saya segera 👇
https://hi.jomwasap.my/PM_NAKORDER
https://hi.jomwasap.my/PM_NAKORDER

Ikhtiar sebelum terlambat. Penyakit ini berlaku dalam diam.. Waspada gaya hidup anda. Elakkan pemakanan yang manis dan a...
04/09/2022

Ikhtiar sebelum terlambat. Penyakit ini berlaku dalam diam..
Waspada gaya hidup anda. Elakkan pemakanan yang manis dan amalkan rebusan herba semulajadi

Jangan Abaikan Kencing ManisRamai antara kita yg tak endahkan kencing manis. Ianya disebabkan oleh tidak berasa sakit di...
12/07/2022

Jangan Abaikan Kencing Manis
Ramai antara kita yg tak endahkan kencing manis. Ianya disebabkan oleh tidak berasa sakit di anggota badan. Tetapi percayalah bahawa ianya adalah pembunuh dalam diam.

Address

Perlis
01007

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Petua Dunia Herb's posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
Share on Pinterest Share on Reddit Share via Email
Share on WhatsApp Share on Instagram Share on Telegram