ArhaBonesett Bone Adjustment

ArhaBonesett Bone Adjustment Wellness & Relaxing Bone Adjustment. Pusat kesihatan & Menyenangkan Pelarasan Tulang.
(2)

28/04/2026

😣 SAKIT LUTUT TAK HILANG?
“Dr kata slip disc…”
👉 Rupanya bukan lutut je, tapi saraf pun terlibat 😢
❌ Jalan sikit dah sakit
❌ Bangun duduk mencucuk
❌ Makin lama makin teruk

Rawatan fokus cari punca sebenar ❗
✅ Lepaskan saraf terhimpit
✅ Kurangkan tekanan pada lutut
✅ Ramai sekali buat dah rasa lega 👍

📍 Puchong
⚠️ Slot cepat penuh

👉 Nak check sesuai rawatan ke tak?
Klik button WhatsApp dibawah sekarang (FREE check) 😊

28/04/2026

IKHTIAR MASALAH LUTUT DAN TULANG BELAKANG

​Hari ini kami menerima kehadiran abang ini yang ada keluhan sakit lutut yang sudah lama ditanggung. Beliau juga berkongsi bahawa beberapa tahun lepas, pernah ada kemungkinan masalah slip disc berdasarkan pemeriksaan awal.

​Pendekatan di ArhaGenqi:

​Penting untuk kami jelaskan, bagi mengesahkan masalah slip disc secara tepat, pemeriksaan klinikal seperti MRI adalah langkah yang paling disyorkan. Namun, di ArhaGenqi, tumpuan kami adalah untuk membantu memulihkan semula keseimbangan struktur badan secara fizikal.

​Apa Yang Kita Usahakan?

​Melepaskan Ketegangan: Fokus pada otot dan sendi yang mungkin menghimpit saraf atau membebankan lutut.

​Penyelarasan Tulang: Apabila kedudukan tulang belakang lebih seimbang, beban pada lutut juga akan berkurang secara semulajadi.

​Hasil Selepas Rawatan:

✅ Perbezaan Nyata: Alhamdulillah, abang ini dapat merasakan perbezaan dan kelegaan pada badannya selepas sesi dijalankan.

✅ Langkah Lebih Ringan: Beban pada bahagian lutut mula berkurang, memberikan keselesaan untuk beliau bergerak.

✅ Satu Permulaan Baik: Walaupun situasi ini memerlukan masa, perubahan awal ini adalah tanda positif untuk proses pemulihan seterusnya.

​Segala kesembuhan adalah milik Allah SWT. Kami hanya berusaha membantu mengikut kepakaran yang ada untuk memberikan kualiti hidup yang lebih baik buat pesakit kami.

​Kenali struktur badan anda, fahami punca kesakitan. Moga kesihatan abang terus bertambah baik 😊

28/04/2026

😖 SUSAH RUKUK & DUDUK TAHIYAT?

Lutut sakit… pinggang ketat…
nak solat pun jadi terbeban 😢

❌ Rukuk rasa mencucuk
❌ Duduk tahiyat tak selesa
❌ Bangun perlahan sebab sakit

Lepas rawatan… ramai rasa perubahan ❗

✅ Rukuk lebih mudah
✅ Duduk lebih selesa
✅ Badan rasa ringan 👍

💬 “Dulu sakit… sekarang dah tak rasa sangat”

📍 Puchong
⚠️ Slot cepat penuh setiap hari

👉 Nak rasa ringan macam ni juga?

Klik button WhatsApp dibawah sekarang (FREE check) 😊

28/04/2026

Bila Saraf Tidak Lagi Terhimpit, Kebas Hilang Badan Pun Ringan

Abang ni hadir berikhtiar di ArhaGenqi dengan keluhan yang mengganggu urusan harian dan ibadahnya:

​Ibu Jari Kebas: Terutamanya dirasai setiap kali menunggang motosikal, yang mengganggu cengkaman dan keselesaan.

​Solat Terbatas: Beliau mengalami kesukaran untuk melakukan posisi rukuk dan duduk tahiyat dengan sempurna.

​Ikhtiar Kami di ArhaGenqi:

​Kita tumpukan pada penyelarasan semula struktur badan agar tekanan pada laluan saraf dapat dikurangkan. Apabila alignment badan kembali seimbang, aliran saraf ke hujung anggota seperti ibu jari akan menjadi lebih lancar, begitu juga dengan kelenturan sendi untuk gerakan solat.

​Perubahan Selepas Rawatan:

✅ Ibu Jari Lebih Selesa: Rasa kebas mula berkurang dan tangan terasa lebih ringan.

✅ Ibadah Lebih Lancar: Alhamdulillah, abang ni kini dapat melakukan gerakan rukuk dan duduk tahiyat dengan lebih sempurna berbanding sebelum ini.

✅ Pergerakan Lebih Luas: Sendi-sendi yang tegang tadi mula melonggar, memberikan keselesaan untuk aktiviti harian.

​Segala kesembuhan adalah milik Allah SWT, kami hanyalah perantara dalam urusan ikhtiar ini. Terima kasih abang kerana sudi hadir menemui kami.

​Keselesaan dalam ibadah adalah nikmat yang besar. Moga ikhtiar ini membawa kebaikan berpanjangan 😊​

25/04/2026

😣 SAKIT BILA MENOLEH KIRI?
Leher rasa ketat… bahu pun sangkut 😖
❌ Pusing kepala terus sakit
❌ Bahu berat & tegang
❌ Lama-lama jadi makin teruk

👉 Selalunya berpunca dari saraf terhimpit & posisi tulang tak betul

Rawatan fokus pada punca sebenar ❗
✅ Lepaskan saraf tersepit
✅ Kurangkan tegang leher & bahu
✅ Ramai lepas buat terus rasa ringan 👍

📍 Puchong
⚠️ Slot cepat penuh

👉 Nak check masalah ni sesuai rawatan ke tak?
Klik button WhatsApp dibawah sekarang (FREE check) 😊

25/04/2026

SUKAR MENOLEH & BAHU TERASA SANGKUT? ALHAMDULILLAH, KINI KEMBALI LEGA

​Seorang abang hadir ke ArhaGenqi dengan keluhan yang mengganggu aktiviti harian beliau:

• ​Leher Tersekat: Beliau tidak dapat menoleh sepenuhnya ke arah kiri.

• ​Bahu Kanan Sakit: Rasa sangkut dan menyucuk setiap kali cuba mengangkat tangan dengan tinggi.

​Pendekatan di ArhaGenqi:

​Masalah leher dan bahu selalunya saling berkait. Fokus rawatan kita adalah untuk membantu melonggarkan ketegangan pada otot sekeliling dan memperbaiki alignment tulang leher (cervical) serta sendi bahu. Apabila ruang sendi kembali pada kedudukan asal, halangan pada pergerakan akan mula berkurang.

​Perubahan Yang Dirasai:

✅ Menoleh Dengan Selesa: Alhamdulillah, selepas sesi rawatan, abang ni kini sudah boleh menoleh ke kiri dengan lebih luas dan lancar.

✅ Bahu Lebih Ringan: Rasa sakit yang sangkut tadi mula berkurang, membolehkan bahu diangkat dengan lebih tinggi tanpa gangguan.

✅ Kelegaan Terus: Syukur, perubahan ini memberikan keselesaan yang amat bermakna buat beliau.

​Segala kesembuhan itu milik Allah SWT, kami di ArhaGenqi hanyalah perantara dalam urusan ikhtiar ini. Terima kasih abang kerana sudi berikhtiar bersama kami.

​Jangan biarkan pergerakan anda terbatas. Struktur badan yang betul, kunci keselesaan hidup 😊​

23/04/2026

Setahun tahan sakit bahu…
angkat tangan pun tak lepas 😣

Sekali rawatan…
👉 terus boleh angkat macam ni 😳

Bukan urut biasa…
Kami fokus pada punca sebenar saraf & sendi.

Ramai ingat kena tahan lama…
rupanya boleh lega dalam masa singkat.

Nak tahu sesuai dengan masalah Cik ke tak?
👉 Klik button WhatsApp di bawah sekarang 👇

23/04/2026

SETAHUN MENANGGUNG FROZEN SHOULDER: ALHAMDULILLAH, KELEGAAN YANG TAK DISANGKA

​Setahun bukannya satu tempoh yang singkat untuk menanggung kesakitan. Abang ini berkongsi pengalaman beliau:

• ​Ikhtiar Mengurut: Sebelum ini beliau hanya fokus kepada urutan biasa, namun masalah bahu kaku masih belum menemui jalan keluar.

• ​Tertarik Dengan Rekod 10 Minit: Beliau hadir selepas melihat perkongsian kami tentang rawatan frozen shoulder yang mengambil masa sekitar 10 minit.

​Proses di ArhaGenqi:

​Kadangkala, punca bahu terkunci bukan hanya pada otot, tetapi pada kedudukan sendi yang tidak tepat. Di ArhaGenqi, kita fokus untuk mengembalikan semula alignment tersebut agar ruang sendi kembali bebas bergerak.

​Hasil Selepas Rawatan:

✅ Pantas Dengan Izin-Nya: Jika sebelum ini kami pernah mencatat rekod 10 minit, bagi kes abang ini, alhamdulillah prosesnya berjaya diselesaikan dalam tempoh yang lebih singkat.

✅ Pergerakan Kembali Bebas: Syukur, abang ni sendiri rasa puas bila bahu yang setahun kaku kini boleh digerakkan semula.

✅ Kualiti Hidup Lebih Baik: Harapan kami agar abang ni dapat kembali beraktiviti dengan selesa tanpa gangguan sakit bahu.

​Segala pujian bagi Allah SWT. Kami hanyalah perantara yang membantu memudahkan urusan harian anda melalui ilmu yang ada. Terima kasih abang kerana memberi kepercayaan kepada kami.

​Sakit lama bukan bermakna tiada jalan keluar. Moga kesembuhan ini kekal berpanjangan 🤲

22/04/2026

IKHTIAR DI ARHAGENQI: KAMI CARI PUNCA, ANDA LIHAT PERUBAHAN

​Di ArhaGenqi, prinsip kami mudah. Setiap pesakit yang hadir mempunyai cerita dan punca kesakitan yang berbeza. Sebab itu, kami tidak terburu-buru dalam merawat:

1. ​Cari Punca: Sebelum memulakan sebarang tindakan, kita akan lakukan pemeriksaan teliti untuk mencari "punca utama" kesakitan anda.

2. ​Rawatan & Semakan: Selepas sesi dijalankan, kita akan check semula punca tersebut bersama-sama pesakit.

3. ​Ketelusan: Kami mahu setiap pesakit melihat dan merasai sendiri perubahan pada struktur badan mereka sebelum melangkah keluar dari pusat rawatan kami.

​Pesan Kami Kepada Pesakit:

Jangan risau atau ragu. Jika selepas rawatan anda merasa masih ada yang kurang selesa, terus maklumkan kepada perawat kami. Komunikasi anda sangat membantu kami untuk memberikan hasil yang terbaik.

​Keyakinan Kami:

Kami hanyalah perantara yang menggunakan ilmu dan tenaga untuk berikhtiar. Segala kesembuhan yang mutlak adalah milik Allah SWT. Tugas kami adalah berusaha sebaik mungkin, selebihnya kita berserah kepada-Nya.

​Kerana keselesaan anda adalah amanah buat kami. Jom berikhtiar di ArhaGenqi 😊

20/04/2026

Pinggang tiba-tiba “meletup”…
Lutut terkehel…
Nak duduk pun terseksa 😣

Ramai ingat benda ni biasa…
Tapi kalau biar, boleh jadi makin teruk sampai susah bergerak.

Kes macam ni, kami tak fokus urut semata…
👉 Kami cari punca sebenar (saraf, sendi, otot)
👉 Betulkan balik kedudukan
👉 Bantu bagi lega dengan cepat

Ramai customer datang:
❌ Jalan senget
❌ Lutut longgar
❌ Pinggang mencucuk sakit

Balik…
✔ Jalan dah stabil
✔ Kurang sakit
✔ Badan rasa ringan

Nak tahu masalah Cik sesuai rawatan ke tak?

👉 Klik button WhatsApp di bawah sekarang 👇
(Saya bantu check & explain detail)

20/04/2026

SEJARAH LUTUT TERKEHEL & PINGGANG 'MELETUP': KINI KEMBALI SELESA DUDUK TAHIYAT

​Seorang abang hadir dengan sejarah yang agak mencabar. Beliau pernah mengalami:

​Lutut Pernah Terkehel: Menyebabkan pergerakan sendi tidak lagi seperti biasa.

​Pinggang Pernah 'Meletup': Kesan daripada mengangkat barang berat yang menyebabkan struktur tulang belakang terjejas.

​Mencangkung Terbatas: Beliau tidak dapat melakukan posisi mencangkung dengan penuh dan sempurna.

​Ikhtiar Kami di ArhaGenqi:

​Tumpuan utama adalah untuk membetulkan semula alignment dari bahagian pinggang hingga ke lutut. Apabila struktur tulang dan sendi kembali ke posisi yang lebih seimbang, tekanan pada otot dan saraf yang "menarik" selama ini akan mula berkurang.

​Perubahan Yang Dirasai:

✅ Duduk Tahiyat Lebih Selesa: Alhamdulillah, posisi duduk tahiyat kini tidak lagi terasa tertarik atau menyakitkan bagi beliau.

✅ Rukuk Lebih Lancar: Pergerakan semasa solat, terutamanya ketika rukuk, kini dirasai lebih ringan dan selesa.

✅ Kelenturan Sendi Meningkat: Tekanan pada bahagian lutut dan pinggang mula mengendur, memberikan ruang untuk pergerakan yang lebih luas.

​Segala kesembuhan adalah milik Allah SWT. Kami di ArhaGenqi hanyalah perantara dalam urusan ikhtiar ini. Terima kasih abang kerana sudi hadir dan memberi kepercayaan kepada kami.

​Ibadah yang selesa adalah nikmat yang besar. Moga kesihatan ini berterusan buat abang 😊🤲

Address

No. 13 Tinglat 5, Bizz Walk
Puchong
47100

Opening Hours

Monday 10:00 - 16:00
Tuesday 10:00 - 16:00
Wednesday 10:00 - 16:00
Thursday 10:00 - 16:00
Saturday 10:00 - 16:00
Sunday 10:00 - 16:00

Telephone

+601155575145

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when ArhaBonesett Bone Adjustment posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Practice

Send a message to ArhaBonesett Bone Adjustment:

Share