29/11/2025
RAYUAN SUMBANGAN BAGI MASJID TUANKU HABSAH
**Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.**
Dengan penuh rendah hati dan rasa tawaduk, kami dari **Masjid Tunku Puan Habsah, Kariah Padang Temusu** ingin menghulurkan satu *rayuan terakhir* kepada seluruh umat Islam, sahabat-sahabat sekampung, anak jati Padang Temusu, dan sesiapa jua yang Allah gerakkan hatinya untuk membantu.
Masjid adalah rumah Allah. Tempat kita berteduh dengan doa, tempat anak-anak belajar agama, tempat menumpang pahala bila kita sudah tiada di dunia. Hari ini, masjid yang kita bina bersama sedang berada di detik terakhir untuk menyelesaikan **bayaran ansuran pembelian tanah terakhir**.
Namun, kita masih kekurangan **RM75,000**, dan hanya tinggal **5 hari lagi** untuk melengkapkannya.
Walaupun angka itu besar, tetapi kita yakin, jika ramai yang menyumbang walau sedikit, insyaAllah Allah akan cukupkan. Sesungguhnya setiap ringgit yang disumbangkan untuk masjid akan menjadi sedekah jariah yang mengalir pahalanya selama mana azan berkumandang, solat didirikan, Al-Quran dibaca, dan ilmu diajarkan di dalamnya.
Kami merayu kepada tuan-tuan dan puan-puan, hulurkanlah sumbangan seikhlas hati. Tidak kira RM1, RM10, atau lebih — semuanya menjadi penyelamat kepada rumah Allah ini. Semoga dengan tangan yang memberi hari ini, Allah bukakan pintu rezeki, pintu kesihatan, dan pintu ketenangan buat tuan-tuan dan keluarga.
**Semoga Allah memandang kita sebagai asbab tertegaknya masjid ini.**
Yang ingin menyumbang boleh salurkan ke akaun:
**Maybank: 552059888750**
(Masjid Tunku Puan Habsah)
Sebarang pertanyaan boleh hubungi:
Ustaz Ahmad Fadzli Hashim – 019 528 3524
Cikgu Yusri Bin Jaafar – 019 477 1048
Ezal Faesar Izally – 012 413 7896
Moga Allah terima setiap kebaikan kita.
Terima kasih atas sokongan dan keprihatinan anda.
**“Sebaik-baik manusia ialah yang paling bermanfaat kepada yang lain.”**