Polis Daerah Tanah Merah

Polis Daerah Tanah Merah Polis dan Masyarakat, Berpisah Tiada Ibu Pejabat Polis Daerah Tanah Merah mempunyai 9 buah Balai dan 2 buah Pondok Polis di bawah pentadbirannya iaitu :
1.

Balai Polis Tanah Merah
2. Balai Polis Bukit Panau
3. Balai Polis Gual Ipoh
4. Balai Polis Batang Merbau
5. Balai Polis Batu Gajah
6. Balai Polis Kuala Tiga
7. Balai Polis Nibong
8. Balai Polis Lalang Pepuyu
9. Balai Polis Bukit Bunga
10. Pondok Polis Alor Pasir
11. Pondok Polis Kusial

𝐖𝐀𝐑𝐆𝐀 πˆππƒ 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡ π€πƒπ€πŠπ€π π’πŽπ‹π€π“ 𝐇𝐀𝐉𝐀𝐓 πŒπŽπ‡πŽπ 𝐇𝐔𝐉𝐀𝐍, π„π‹π€πŠ πŠπ„πŒπ€π‘π€π” 𝐁𝐄𝐑𝐏𝐀𝐍𝐉𝐀𝐍𝐆𝐀𝐍TANAH MERAH, -Warga Ibu Pejabat Polis Dae...
09/04/2026

𝐖𝐀𝐑𝐆𝐀 πˆππƒ 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡ π€πƒπ€πŠπ€π π’πŽπ‹π€π“ 𝐇𝐀𝐉𝐀𝐓 πŒπŽπ‡πŽπ 𝐇𝐔𝐉𝐀𝐍, π„π‹π€πŠ πŠπ„πŒπ€π‘π€π” 𝐁𝐄𝐑𝐏𝐀𝐍𝐉𝐀𝐍𝐆𝐀𝐍

TANAH MERAH, -Warga Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah telah mengadakan program keagamaan dengan solat Zohor berjemaah, solat hajat serta bacaan Yasin di Surau Saidina Hamzah, IPD Tanah Merah.

Program diadakan sebagai usaha memohon kesejahteraan, keberkatan serta agar diturunkan hujan berikutan keadaan cuaca panas dan kemarau yang berpanjangan sejak kebelakangan ini.

Turut hadir dalam program YDH DSP Zamri bin Mustaffa @ Dollah, Timbalan Ketua Polis Daerah. Program dimulakan dengan solat Zohor berjemaah, diikuti dengan solat hajat serta bacaan Surah Yasin yang dipimpin oleh imam bertugas.

Penganjuran program seumpama ini diharapkan dapat memperkukuhkan lagi hubungan silaturahim dalam kalangan warga IPD di samping meningkatkan penghayatan nilai-nilai kerohanian dalam menjalankan tugas seharian.

Selain itu, ia juga menjadi platform untuk seluruh warga IPD Tanah Merah bermunajat dan bergantung harap kepada Allah SWT agar sentiasa diberikan perlindungan, kesejahteraan serta rahmat yang berpanjangan.




07/04/2026
ππ„π‘π‰π”πŒππ€π€π πŠπ„π“π”π€ ππŽπ‹πˆπ’ 𝐃𝐀𝐄𝐑𝐀𝐇 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡ ππ„π‘π’π€πŒπ€ 𝐏𝐄𝐍𝐆𝐔𝐑𝐔𝐒𝐀𝐍 𝐏𝐔𝐒𝐀𝐓 π“π€π‡π…πˆπ™ 𝐃𝐀𝐍 ππŽππƒπŽπŠTanah Merah, 6 April 2026 (Isnin) – ...
06/04/2026

ππ„π‘π‰π”πŒππ€π€π πŠπ„π“π”π€ ππŽπ‹πˆπ’ 𝐃𝐀𝐄𝐑𝐀𝐇 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡ ππ„π‘π’π€πŒπ€ 𝐏𝐄𝐍𝐆𝐔𝐑𝐔𝐒𝐀𝐍 𝐏𝐔𝐒𝐀𝐓 π“π€π‡π…πˆπ™ 𝐃𝐀𝐍 ππŽππƒπŽπŠ

Tanah Merah, 6 April 2026 (Isnin) – Satu sesi perjumpaan telah diadakan antara Ketua Polis Daerah Tanah Merah bersama barisan mudir, mudirah dan pengetua pusat tahfiz serta pondok sekitar daerah ini bertempat di Bilik Mesyuarat IPD Tanah Merah.

Program dimulakan dengan pendaftaran kehadiran yang melibatkan Ketua-Ketua Bahagian, Ketua Polis Balai serta pegawai-pegawai kanan polis. Ketibaan Ketua Polis Daerah, YDH Supt. Mohd Haki bin Hasbullah telah disusuli dengan ucapan pembukaan yang menekankan kepentingan kerjasama erat antara pihak polis dan institusi pendidikan agama.

Dalam sesi taklimat keselamatan oleh pihak PDRM, beberapa isu utama telah dibentangkan termasuk masalah buli dalam kalangan pelajar, kesalahan jenayah seksual, serta kepentingan mewujudkan persekitaran selamat di pusat tahfiz dan pondok. Turut dikongsikan adalah statistik semasa sebagai panduan dan kesedaran kepada semua pihak.

Sesi diteruskan dengan dialog terbuka antara pihak polis dan pengurusan institusi bagi membincangkan cabaran serta langkah penambahbaikan keselamatan. Perbincangan ini memberi ruang kepada semua pihak untuk berkongsi pandangan secara konstruktif.

Antara keputusan penting yang dicapai dalam perjumpaan ini termasuk pelantikan Pegawai Perhubungan Polis bagi setiap pusat tahfiz dan pondok, tanggungjawab penuh Ketua Polis Balai terhadap pemantauan institusi di kawasan masing-masing, serta penyediaan senarai lengkap pusat tahfiz untuk tujuan rekod dan pemantauan.

Selain itu, pihak polis juga akan melaksanakan lawatan berkala dan rondaan pencegahan jenayah, di samping mencadangkan pelaksanaan program kesedaran keselamatan dan ceramah pencegahan jenayah khusus untuk pelajar dan tenaga pengajar.

Perjumpaan ini diharap dapat memperkukuhkan hubungan kerjasama antara pihak polis dan institusi pendidikan agama dalam memastikan keselamatan serta kesejahteraan pelajar sentiasa terpelihara.





πŠπ”ππ‰π”ππ†π€π π‡πŽπ‘πŒπ€π“ 𝐉𝐀𝐁𝐀𝐓𝐀𝐍 ππ„ππ†π€ππ†πŠπ”π“π€π 𝐉𝐀𝐋𝐀𝐍 π‘π€π˜π€ ππ„π†π„π‘πˆ πŠπ„π‹π€ππ“π€π (𝐉𝐏𝐉) πŠπ„ππ€πƒπ€ π˜πƒπ‡ πŠπ„π“π”π€ ππŽπ‹πˆπ’ 𝐃𝐀𝐄𝐑𝐀𝐇 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡TANAH ME...
06/04/2026

πŠπ”ππ‰π”ππ†π€π π‡πŽπ‘πŒπ€π“ 𝐉𝐀𝐁𝐀𝐓𝐀𝐍 ππ„ππ†π€ππ†πŠπ”π“π€π 𝐉𝐀𝐋𝐀𝐍 π‘π€π˜π€ ππ„π†π„π‘πˆ πŠπ„π‹π€ππ“π€π (𝐉𝐏𝐉) πŠπ„ππ€πƒπ€ π˜πƒπ‡ πŠπ„π“π”π€ ππŽπ‹πˆπ’ 𝐃𝐀𝐄𝐑𝐀𝐇 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡

TANAH MERAH, 6 April 2026 – Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri Kelantan hari ini mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Daerah Tanah Merah di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah.

Kunjungan yang diketuai oleh Pengarah JPJ Negeri Kelantan, YBrs. Tuan Mohd Misuari bin Abdullah bersama beberapa pegawai kanan jabatan. Delegasi tersebut disambut oleh YDH Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Supt. Mohd Haki bin Hasbullah.

Turut hadir ialah Insp. Mohd Afiq bin Ismail dan Sub Insp. Abidah binti Saad daripada Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Daerah Tanah Merah.
Kunjungan ini bertujuan mengeratkan hubungan silaturahim antara kedua-dua agensi di samping membincangkan perkembangan terkini berkaitan kes kemalangan maut yang melibatkan anggota JPJ serta orang awam.

Selain itu, pihak JPJ turut merakamkan penghargaan kepada Ketua Polis Daerah Tanah Merah atas kenyataan media yang dikeluarkan sebelum ini, yang membantu menjelaskan situasi sebenar serta mengekalkan imej jabatan tersebut.

Rasulullah SAW bersabda:
β€œTakutlah kamu terhadap doa orang yang dizalimi, kerana sesungguhnya ia diangkat di atas awan dan dibukakan baginya pintu-pintu langit, lalu Allah berfirman: Demi kemuliaan-Ku, Aku pasti akan menolongmu walaupun selepas beberapa waktu.”
β€” Riwayat Sunan al-Tirmizi





ππ„π‹π€πŠπ’π€ππ€π€π π€πŒπ€π‹π€π ππ˜π€ππ˜πˆπ€π 𝐋𝐀𝐆𝐔 ππ„π†π€π‘π€πŠπ” 𝐃𝐀𝐍 𝐋𝐀𝐅𝐀𝐙 πˆπŠπ‘π€π‘ π‘π”πŠπ”π 𝐍𝐄𝐆𝐀𝐑𝐀, π‹π€π‘πˆπ€π 𝟐.πŸ’πŠπŒ 𝐒𝐄𝐑𝐓𝐀 π‚π„π‘π€πŒπ€π‡ ππ„π‘πˆππ†πŠπ€π“ πˆππƒ 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 𝐌...
06/04/2026

ππ„π‹π€πŠπ’π€ππ€π€π π€πŒπ€π‹π€π ππ˜π€ππ˜πˆπ€π 𝐋𝐀𝐆𝐔 ππ„π†π€π‘π€πŠπ” 𝐃𝐀𝐍 𝐋𝐀𝐅𝐀𝐙 πˆπŠπ‘π€π‘ π‘π”πŠπ”π 𝐍𝐄𝐆𝐀𝐑𝐀, π‹π€π‘πˆπ€π 𝟐.πŸ’πŠπŒ 𝐒𝐄𝐑𝐓𝐀 π‚π„π‘π€πŒπ€π‡ ππ„π‘πˆππ†πŠπ€π“ πˆππƒ 𝐓𝐀𝐍𝐀𝐇 πŒπ„π‘π€π‡

Tanah Merah, 06 April – Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah telah mengadakan Program Amalan Nyanyian Lagu Negaraku dan Lafaz Ikrar Rukun Negara yang disertai dengan larian 2.4KM serta ceramah di Padang Kawad IPD Tanah Merah.

Program melibatkan penyertaan pegawai kanan polis, Pegawai Rendah Polis (PRP) serta pegawai awam yang bertugas di IPD Tanah Merah. Upacara tersebut telah disempurnakan dengan kehadiran Pegawai Penerima Baris, DSP Zamri bin Mustaffa@ Dollah, selaku Timbalan Ketua Polis Daerah Tanah Merah.



Address

IBU PEJABAT POLIS DAERAH TANAH MERAH
Tanah Merah
17500

Telephone

+6099556222

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Polis Daerah Tanah Merah posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
Share on Pinterest Share on Reddit Share via Email
Share on WhatsApp Share on Instagram Share on Telegram